Övrigt

Ingen stad kommer kunna ha idrottsplatser

2019-07-12 15:26 #0 av: Jimmy.L

Är ljud från barn och ungdomarnas fotbollsverksamhet att likställa med buller från industrier? Ja, menar Miljö och stadsbyggnadsnämnden vid Nacka Kommun, Länsstyrelsen i Stockholm och Mark och miljödomstolen vid Nacka Tingsrätt som alla dömt till grannarnas fördel i den pågående rättsprocessen kring Boovallen i Nacka utanför Stockholm. Domar som om de blir prejudikat kan få konsekvenser för kommuner och idrottsföreningar i hela Sverige. – Varken Stockholm, Göteborg eller Malmö kommer ha möjlighet att ha fotbollsplaner, säger tidigare justitieministern och Boo FF-ordföranden Thomas Bodström.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/zGVvW5/ingen-stad-kommer-kunna-ha-idrottsplatser

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-07-13 16:19 #1 av: GIKmio

Vad skulle skrik och rop från en fotbollsplan göra precis som barns skrik från en lekplats eller dagis? Det är ju inte på obekväm tid på dygnet. Finns folk till allt..

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2019-07-13 16:46 #2 av: Jimmy.L

Ja det finns tydligen folk som störs av allt. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-07-19 10:33 #3 av: Göstage

Vi hade den diskussionen här i vår stad för några år sedan om en populär plan med central placering vid idrottshuset där omkringboende klagade på störningar.

Största problemet var där egentligen inte organiserade matcher på dagtid, utan "buskspel" sent på kvällarna. Vill minnas att det slutade med att Fritid förbjöd vistelse på planerna efter 21.00, släckte strålkastare och belysning snabbt efter sista kvällsmatch, förbättrade staketomgärdandet och anlitade vaktbolag för att kolla att det inte var några gäng på planerna på "fel" tider. 

Efter det verkar klagomålen ha klingat ut.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.