Fotboll

Fotboll för synskadade

2017-06-24 08:23 #0 av: Eda

I DN.SE kunde man läsa idag om ett fotbollslag där spelarna är synskadade!  ”Den blinde Messi leder vägen mot erkännandet” se vidare: http://www.dn.se/sport/fotboll/den-blinde-messi-leder-vagen-mot-erkannandet/

För att få reda på lite mer om hur det går till med blindfotboll gick jag in på: http://svenskfotboll.se/olikaarbra/arkiv/alla-ar-olika-olika-ar-bra/2016/08/forsta-planen-for-synskadade/  
där man kan läsa att: 
"I blindfotboll är målvakten seende. Hen kan dirigera sina medspelare, vilket också en coach vid långsidan brukar göra. För att undvika krockar på planen säger spelarna "¡Voy!" Det är spanska och betyder "Jag kommer!" 

"2016 invigdes Sveriges första fotbollsplan för spelare med synnedsättning. Planen, som är gjord för femmannaspel, är utrustad med speciella sarger i metall längs sidorna. Den nya anläggningen blir hemmaplan för MIK Sounds, landets första fotbollslag för personer med synnedsättning, som har startats av Mälarhöjdens IK i Stockholm."

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl
2017-06-24 08:57 #1 av: Jimmy.L

Jag har sätt det några gånger på tv.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.