Fotboll

Saudiska fotbollslandslaget ignorerade tyst minut

2017-06-09 08:50 #0 av: Carpinus

Att idrott förbrödrar är en gammal sanning som tyvärr inte alltid håller. Ett sådant tillfälle var när Australien skulle möta Saudiarabien i VM-kvalet i fotboll. Före matchen skulle man hålla en tyst minut för offren för Londonattentatet, bland vilka det även fanns medborgare från Australien.

Saudierna nonchalerade dock den tysta minuten helt, och knallade oberört omkring på planen i väntan på avspark. Efter hävdade de att det inte ingick i deras kultur, men Daily Mail påvisade att ett saudiskt lag respekterat tyst minut så sent som förra året, den gången för ett fotbollslag som omkommit i en flygolycka. 

Och 2015 höll saudiska lag  tyst minut för sin avlidne kung Abdullah i samband med flera handbollsmatcher.

http://www.expressen.se/sport/fotboll/stora-ilskan-mot-bilderna-vidrigt/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-09 09:23 #1 av: Jimmy.L

Respektlöst.

Anmäl
2017-06-09 19:25 #2 av: GIKmio

Det är en sak när man inte respekterar när nationalsången ljuder. Men när det är tyst minut för att hedra offer ska man stå still och rent ut sagt knipa käft..

Sörj inte över att du åldras

många får inte den chansen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.