Friidrott

Emma Green hoppar av

2016-08-29 11:30 #0 av: [Nomen Nescio]

Höjdhopparen Emma Green, en av våra mest lyckosamma friidrottare i guldgenerationens efterföljd, har beslutat att lägga av. 31-åringen har inte lyckats komma tillbaka efter sina skadeproblem och gör ingen "Kallur" (försöker att invänta att skadorna läker ut).

Green var en riktig jämn hoppare, "säker" på 1,93-1,96 i många år, men det var som om det där "lyftet" som många väntade på aldrig infann sig.  Det blev ändå fyra mästerskapsmedaljer, men någon ny Kajsa Bergqvist fick vi trots allt inte i Emma. Det paradoxala är väl att det hon mest kommer att bli ihågkommen  för är nog de målade naglarna...

Sannolikt kommer Emma Green att vara ett av de mera självskrivna förslagen som medverkande i Mästarnas Mästare de närmaste åren.


Anmäl
2016-08-29 12:01 #1 av: Kaj

Typiskt Yannik Tregaro adept.

Alla som Tregaro har tränat har blivit långtidsskadade och sällan kunnat komma tillbaka. Hans träningsmetoder lär ha skapat några guld och topidrottare men priset är alltså att man går sönder. Så hans träningsmetoder borde man akta sig för.

Anmäl
2016-08-29 12:06 #2 av: [Nomen Nescio]

#1 Ja, det haltar lite...

Agne Bergvall är en annan tränare som omnämns i samband med hög skadefrekvens hos aktiva.


Anmäl
2016-08-29 18:47 #3 av: [Nomen Nescio]

Var kanske lite för snabb att avslutningsförklara Greens karriär, även om jag inte tror det. Hon säger själv att hon skall ge inomhussäsongen en chans nu i höst och vinter, men det vore nog  en skräll om hon når upp till internationell standard.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.