Övrigt

Idrottsträsket

2015-11-09 18:16 #0 av: [Carpinus]

Två "sportnyheter" som råkade komma en och samma dag. Ibland förstår man inte riktigt varför man är idrottsintresserad...

"Tyska fotbollsförbundet har beskyllts för att ha mutat till sig Fotbolls-VM 2006.
Nu säger tyska fotbollsförbundets ordförande, Wolfgang Niersbach, upp sig från sin post.
– Jag har förstått att det är dags att ta det politiska ansvaret. Jag har inte berövats förtroendet. Ingen skuld ska falla på förbundet, det handlar bara om mig, säger Niersbach till Bild."---

Expressen

                                                                            -----
"I tio månader har en Wada-kommission granskat anklagelser om systematisk dopning i Ryssland.
I en 350-sidig rapport slår kommissionen fast att IAAF bör stänga av Ryssland från kommande OS och VM-tävlingar, meddelar AP.
– Det är värre än vad vi trodde, säger kommissionens ordförande Dick Pound."---

"Den här granskningen har bara gällt rysk friidrott men Dick Pound menar att mer lär komma:
– Om det kan vara toppen på ett isberg? Ja förmodligen är inte Ryssland det enda landet och friidrott den enda idrotten, säger Pound."

Sportbladet


Anmäl
2016-01-14 16:23 #1 av: [Carpinus]

Idrottare som pressats på pengar för att inte bli avslöjade som dopare - "IAAF kan inte ha varit ovetande". Det känns som om det bara blir smutsigare och smutsigare... Ledsen


Anmäl
2016-01-14 16:58 #2 av: UllaNo

Fy tusan. Det börjar bli illa.

Anmäl
2016-01-18 08:31 #3 av: [Carpinus]

Mera idrottselände...

"Under måndagen inleds Australian Open.

Nu skakas tennisvärlden av uppgifter om utbredd matchfixning på absolut högsta nivå som tennisorganisationerna mörkat, rapporterar BBC och Buzzfeed.

Flera av spelarna som ska spela årets första Grand Slam ska finnas bland de misstänkta."---

Aftonbladet


Anmäl
2016-01-18 20:03 #4 av: papa-bear

en algoritm som plockat fram de som kan vara troligast att vara de som mutats. låter som värsta kriminalserien med übersnillen.

sofia arvidsson fick tydligen en förfrågan över fejan, men anmälde till disciplinära. en kommentar under den artikeln var "om de behövde muta henne, hon förlorade ofta ändå".

Anmäl
2016-01-25 08:24 #5 av: [Carpinus]

"Tennisen fortsätter att skakas av uppgifter om uppgjorda matcher.

New York Times rapporterar att spanska mixeddubbelparet David Marrero och Lara Arruabarrena misstänks ha lagt sig i gårdagens Australian Open-match."

Sportbladet

Men törs de verkligen fuska när de vet att uppmärksamheten är så stor?


Anmäl
2016-01-25 12:04 #6 av: Leffe

Mixdubbeln är det så mycket satsningar på det?

Anmäl
2016-01-25 20:26 #7 av: papa-bear

#6 just den matchen som carpinus nämner i #5 var det ett väldigt tryck på spelet, mer än vanligt för en mixed dubbel

Anmäl
2016-03-07 13:45 #8 av: [Carpinus]

"Dopningsfallen inom friidrotten avlöser varandra. Senaste namnet är turkiskan Gamze Bulut som misstänks för dopning. Det innebär att fyra av de fem främsta i OS-finalen på 1500 meter i London 2012 misstänks för dopning."---

SR


Anmäl
2016-03-08 07:56 #9 av: [Carpinus]

#8 Inte bara inom friidrotten: tennisens Maria Sjarapova är väl ett av de tyngre namnen hittills... Ledsen

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/tennis/article22399864.ab


Anmäl
2016-03-08 15:52 #10 av: [Carpinus]

Nu duggar fallen tätt...

"Enligt R-Sport har den regerande olympiske mästaren i shorttrack, Semion Elistratov, och den femfaldige skridskovärldsmästaren Pavel Kulizjnikov åkt fast för meldoniumdopning. Kulizjnikov tog två VM-guld i distans-VM tidigare i år."

SR


Anmäl
2016-03-08 17:33 #11 av: papa-bear

sharapova sade vid sin presskonferens att hon använt meldonium en längre tid, och det man skall tänka på är att det fördes upp på listan det här året, och varit uppsatt på observationslistan sedan ifjol. något måste det göra med kroppen eftersom de kollar upp det.

enligt den som tog fram medlet så skall det inte ha de effekter som det påstås att det har som sagts från de som bestämmer om medels effekt som doping eller icke doping.

Anmäl
2016-03-08 17:44 #12 av: [Carpinus]

Här finns några uppgifter om Meldonium.


Anmäl
2016-03-09 12:16 #13 av: [Carpinus]

Det sjätte Meldoniumfallet den här veckan och det elfte totalt är offentliggjort, ytterligare en rysk shorttrackåkare.

Expressen


Anmäl
2016-03-09 12:40 #14 av: [Carpinus]

"En kampsportstränare i en barn- och ungdomsförening i Mellansverige har fått fortsätta vara verksam trots att han åtalats för att ha våldtagit en elvaårig elev. Han fick vara kvar trots att idrottsföreningens ordförande kände till misstankarna."---

SR


Anmäl
2016-03-10 14:52 #15 av: [Carpinus]

"Skidskytten Eduard Latypov är den senaste i rad av ryska idrottare som lämnat dopningsprov med spår av det förbjudna ämnet meldonium.

Latypov stoppas från att tävla och riskerar avstängning i fyra år. 21-åringen är dubbel juniorvärldsmästare och har under säsongen vunnit en IBU-tävling, nivån under världscupen."

TT


Anmäl
2016-10-18 09:43 #16 av: [Nomen Nescio]

Tyvärr fortsätter läktarbråken i den allsvenska fotbollen, senast i gårdagens Stockholmsderby mellan Hammarby och Djurgården. Robert Laul skriver i Sportbladet:

"Det var drygt tio minuter kvar av ordinarie tid när derbyt avbröts. Hammarby ledde med 4-2. När matchen återupptogs en halvtimme senare hade en del av de drygt 28 000 besökarna på Tele 2 Arena lämnat stadion.

Spelet tog aldrig fart igen, 4-2 stod sig tiden ut, Hammarby vann välförtjänt, grattis, bra gjort av Bajens spelare, ledare och supportrar.

Jag skrev på Twitter att Djurgårdshuliganerna hoppade ner från läktaren för att slåss med polis och vakter, då fick jag läsa att jag var en ”horunge” enligt vissa fans. Sådan är tonen bland ganska många grabbar. De gillar att prata om horungar hit och dit. Det är väl tufft i deras förvirrade värld, antar jag.

Jag hade tydligen fel om anledning till att huliganerna hoppade ner från läktaren.

Så varför bröt de matchen, och varför drabbade de sedan samman med polis och vakter?

För att huliganerna kunde.

För att de ville.

Jag vet inte om det spelar någon roll hur våldsmän resonerar, det finns ändå inga försvar, inga motiv som idrotten eller samhället kan skriva under på eller acceptera."---

Sportbladet

Mer om läktarvåld och huliganism fanns bl.a. i tråden "Trista scener" på slocknade Fotboll iFokus.


Anmäl
2016-10-23 15:48 #17 av: [Nomen Nescio]

"Otäcka scener utspelade sig under en knattecup i fotboll utanför Stockholm på söndagen. En tränare och domare ska ha hamnat i en dispyt, varpå flera föräldrar blev inblandade. En förälder ska ha brutit benet i tumultet.

– Barnen kommer aldrig våga spela fotboll igen, säger en uppgiftslämnare till Sportbladet."---Anmäl
2016-10-26 15:43 #18 av: [Nomen Nescio]

Dom har nu fallit mot den yngling som stormade planen och avbröt matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund. GP skriver:

"Mannen greps inne på planen och när han fördes bort från Stadsparksvallen uttalade han ett bombhot mot arenan.
Han stod åtalad för misshandel och falskt larm vilket han också döms också för. Påföljden är ungdomstjänst 90 timmar samt skadestånd till Aly Keita på 10 500 kronor.
”Det falska larmet bedöms som ett grovt brott eftersom det fanns ett stort antal personer på platsen när det uttalades och hotet därmed kunde ha lett till omfattande skadeverkningar”, skriver tingsrätten i Jönköping."---


"När han greps hade han drygt 6 000 kronor på sig och orsaken till det skulle enligt vad 17-åringen uppgav i förhör vara att han skulle köpa en bil att övningsköra med.
I förhör har 17-åringen medgivit att han satsat 10 000 kronor på matchen. Han ska ha spelat på att det skulle bli fyra eller fler mål i matchen och blev frustrerad när han insåg att spelet inte skulle lyckas. Det ska enligt honom vara orsaken till planstormningen."

Gissningsvis blir det överklagande, trots att killen säger sig vara ångerfull.


Anmäl
2016-10-26 16:40 #19 av: Jimmy.L

Han kom billigt undan.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2016-10-26 19:48 #20 av: [Nomen Nescio]

#19 Ja, det känns som det fanns saker i den härvan som inte kom fram... 


Anmäl
2016-11-04 14:09 #21 av: [Nomen Nescio]

"Norge fortsätter att göra bort sig. Nu avslöjar NRK hur friska juniorer fått astmamedicin.
 – Det hör inte hemma i elitidrotten, säger Sveriges landslagsläkare Per Andersson till NRK."---
"Norska juniorer fick astmamedicin under JVM i Rumänien. Samtliga led inte av någon astma. En nyhet som bekräftas till NRK.
– Vi skiljer på astma och astmatiska besvär, som är en luftvägsreaktion som ger liknande besvär som astma, säger norska landslagets chefsläkare Petter Olberg.

Han vill dock inte säga att Norge behandlar friska skidåkare med astmamedicin.
– Jag tänker att vi inte medicinerar friska. Om vi använder mediciner, är det för att de blivit sjuka. De har fått ett symtom som de uppsöker mig för. Det är symtomen vi behandlar, säger Olberg.
– Vi var osäkra, eftersom det var idrottare som inte använt en sådan apparat tidigare. När väderförhållanden var som de var, och reaktionerna på det, var vi glada att vi hade den här möjligheten."---

GP


Anmäl
2016-11-21 16:54 #22 av: [Nomen Nescio]

"På OS i London 2012 så tog ryskan Julia Zaripova guld på 3000 meter hinder.
Men nu har hon - och ytterligare 11 utövare - testat positivt för doping och diskas från mästerskapet."---

http://www.expressen.se/sport/friidrott/tolv-os-utovare-fast-for-doping--straffas/

"Jag kan icke räkna dem alla" -  det känns inte särskilt meningsfullt längre att titta på stora mästerskap, när det tar 4-8 år att utse den rättmätiga segraren...Arg


Anmäl
2016-11-30 10:28 #23 av: [Nomen Nescio]

"Patrik Sjöberg är inte förvånad över skandalen som rullas upp i Storbritannien. Förre ungdomstränaren, Barry Bennell åtalas för åtta fall av sexuella övergrepp på barn, något som ska ha skett under tre decennier."---

"I Storbritannien blir inte brotten preskriberade, något som dock brotten blir i Sverige.
– Det borde vara likadant i Sverige. Vi har många fall som borde plockas upp, där klubbar och förbund har sopat det under mattan, säger Sjöberg.
– Idrottsrörelsen är ett ställe där det dyker upp pedofiler och nio av tio ungdomar kommer i kontakt med organiserad idrott under sin uppväxt. Där kommer vi tyvärr hitta pedofilerna."---

GP
Trist och tragiskt för alla drabbade - barnen och deras närstående framförallt förstås! Men även sorgligt för alla skötsamma ledare (vilket givetvis är huvudparten) när det sker övergrepp inom deras idrott.


Anmäl
2016-12-09 13:31 #24 av: [Nomen Nescio]

"Nya uppgifter sätter skräck i idrottsvärlden. Enligt en ny rapport från Wada har drygt tusen ryska idrottare i OS och Paralympics har dopat sig. 12 av dem var medaljörer. Salt och snabbkaffe ska ha använts för att manipulera provresultat."---

Sportbladet

Låter otroligt illa! Sedan frågar man sig om hur det "bara" var 12 medaljörer bland de tusen, med tanke på att ryssarna brukar vara bland de som är med i topp för det mesta. Verkar som om alla de tolv tävlade i Sotji, och förmodligen finns det i så fall medaljörer från andra mästerskap som inte nämnts ännu.


Anmäl
2016-12-14 00:10 #25 av: [Nomen Nescio]

"43 fotbollsspelare som de senaste säsongerna spelat i allsvenskan och superettan finns på Uefas hemliga lista över spelare som kan misstänkas ha varit inblandade i uppgjorda matcher. Åtta matcher i superettan säsongen 2015 misstänks ha varit riggade. Det framgår av dokument som Dagens Nyheter och Uppdrag granskning har tagit del av. "---

SVT


Anmäl
2017-01-12 08:47 #26 av: [Nomen Nescio]

Känns som om man kastat bort en del onödiga timmar framför TV:n för att se fuskare förstöra tävlingarna...

"Enligt WADAS omfattande dopingrapport har mer än 1000 ryska idrottare varit inblandade i manipulationen av ryska dopningsprover.

Nu släpper de en lista med runt 200 namn till internationella friidrottsförbundet IAAF. En lista som kan påverka idrottarnas framtida avstängning."---

http://www.svt.se/sport/friidrott/200-ryska-friidrottare-namngivna-i-dopningsharvan/


Anmäl
2017-01-12 09:12 #27 av: Jimmy.L

Bedrövligt.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-02-07 16:56 #28 av: [Carpinus]1

Förjäkligt att idrottstjejer utsätts för sådant här...Arg

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-09 13:56 #29 av: [Carpinus]1

Skidskytte är aktuellt på flera sätt i dagarna, tyvärr även på det osportsliga planet. Två nyheter kring detta:

Österrikisk polis har genomfört en razzia mot Kazakstans hotellförläggning inför skidskytte-VM och beslagtagit en mängd mediciner.

Källa.

Ryssland har fråntagits arrangörskapet av Skidskytte-VM 2021 på grund av sina dopingfall i denna sport.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-09 14:12 #30 av: Jimmy.L

Bedrövligt med idrottare som dopar sig. Livstidsavstängning borde det vara.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-02-09 14:18 #31 av: [Carpinus]1

#30 Absolut!

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-09 17:22 #32 av: [Carpinus]1

Fourcade fortsätter visa vad han anser. Jag tycker att det är bra när någon på toppnivå ryter ifrån, för då går det inte att sopa under mattan...

http://www.expressen.se/sport/skidskytte/vm-skandalen--lamnar-i-protest/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-02-10 14:19 #33 av: [Carpinus]1

Den ryska skidskytten Ekaterina Glazyrina har stängts av med omedelbar verkan under pågående VM för vidare utredning.

http://www.svt.se/sport/vintersport/rysk-skidskytt-stangs-av

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-27 06:27 #34 av: [Carpinus]1

Polisen varnar nu svenska elitfotbollslag om att kriminella kretsar försöker att ta kontroll över spelare i transaktionssyfte eller för annan vinning, t.ex. uppgjorda matcher. Utomlands är företeelsen väl känd sedan länge.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/epg2M/klubbar-varnas--grovt-kriminella-vill-aga-spelare

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-03-30 08:06 #35 av: Jimmy.L

Igår debatterades Vätternrundan i riksdagen under en hearing och temat var ”Är Vätternrundan är möjlig att arrangera i ytterligare 50 år”.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/vatterrundan-i-fokus-i-riksdagen

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-04-29 07:09 #36 av: [Carpinus]1

#34 GP har flera artiklar idag om "rådgivare" inom fotbollen som mutar och hotar spelare och konkurrenter, och med tanke på hur stort man slår upp det så är väl problemet större än vad vi vanliga gräsrötter hittills anat... Ledsen

Länk

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-04-29 08:00 #37 av: Jimmy.L

#36 Skrämmande läsning. Det är tråkigt at kriminella tar sig in i sportensvärld.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-05-18 10:45 #38 av: [Carpinus]1

AIK-IFK Göteborg idag inställd (uppskjuten) på grund av matchfixningsförsök.

http://sport.ifokus.se/discussions/591d5d848e0e742f4a00047e-aik-blavitt-installd-pga-matchfixningsforsok?discussions-1

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-06-07 14:39 #39 av: [Carpinus]1

Regeringen föreslår upp till sex års fängelse som påföljd för matchfixning samt att en nya spelmyndighet inrättas för kontroll av spelmarknaden.

https://www.svt.se/sport/fotboll/matchfixning-ska-ge-sex-ars-fangelse/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-02 15:22 #40 av: [Carpinus]1

Ibland så förstår man de kvinnor som tycker att vi män är djur! Vad är det för ena kräk som gör så här?

http://www.expressen.se/sport/friidrott/tvingas-till-panikatgard-efter-penisbilderna/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-08-02 15:43 #41 av: Jimmy.L

Ja vissa män beter sig som svin.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-08-11 13:36 #42 av: [Carpinus]1

Välförtjänt!

http://www.expressen.se/sport/friidrott/ville-byta-landslag-i-vm-stoppades/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-06 07:27 #43 av: [Carpinus]1

Den federala polisen i Brasilien har genomfört en stor husrannsakan hos presidenten i landets olympiska kommitté på grund av misstankarna om att Brasilien mutat sig till OS 2016. Arresteringsorder utfärdades i samband med razzian för elva personer i Brasilien och en i Frankrike.

http://www.gp.se/sport/razzia-hos-brasiliens-os-ordf%C3%B6rande-1.4604002

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-06 08:22 #44 av: Jimmy.L

Det tråkiga med idrottsevenemang är att det förekommer mutor.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-09-06 09:02 #45 av: [Carpinus]1

Ja, OS och fotbolls-VM går väl knappast längre att få utan rejäla smörjmedel...Ledsen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-09 13:08 #46 av: [Carpinus]1

Tre ryska tjejer testade positivt för Meldonium vid EM i handboll för U19 i somras. Förhoppningsvis blir det fyra års avstängning i enlighet med WADAs dopingkod.

Källa.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-09-09 13:19 #47 av: Jimmy.L

Jag trodde ryska idrottare hade lärt sig men icke. Arg

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-10-22 14:11 #48 av: [Carpinus]1

"Tidigare kinesiska landslagsläkaren Xue Yinxian hävdar att mer än 10 000 kinesiska utövare var inblandade i ett statligt dopningprogram under 1980- och 90-talet.
– Alla medaljer som blev vunna av av kineser på 1980- och 90-talet bör dras tillbaka, säger han till den tyska kanalen ARD."---

https://www.svt.se/sport/dopning/dopning-3

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-03 22:59 #49 av: [Carpinus]1

Rök utan eld?

"Svenska fotbollförbundet kommer skicka observatörer till Göteborgsderbyt mellan Utsikten och Assyriska* under lördagseftermiddagen. Detta efter tips om att Utsikten skulle lägga sig för att rädda kontraktet för Assyriska.

– Tog illa vid mig personligen och för föreningen, säger klubbens sportchef Ingemar Lundin till GP. "---

* Assyriska BK, ett Göteborgslag.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-04 07:54 #50 av: Jimmy.L

Skulle det hända borde båda lagen straffas med nedflyttning. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2017-11-04 17:36 #51 av: [Carpinus]1

Utsikten gjorde sin plikt och vann borta med 2-1, så ingen skugga över dem då.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-11-27 16:37 #52 av: [Carpinus]1

#51 Sista ordet verkar inte sagt ändå, men det verkar lite tunt att gå på...

"Polisen har inlett en förundersökning av division 1-matchen mellan Assyriska och Utsikten den 4 november.

Göteborgsderbyt föregicks av matchfixningsmisstankar.

– Vi har tagit beslutet att påbörja en utredning med anledning av de uppgifter som fanns i media, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till GP."

https://www.expressen.se/gt/sport/fotbollsderby-utreds-for-matchfixning/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-16 10:56 #53 av: [Carpinus]1

#23 "Lite mer än ett år har gått sedan Andy tog klivet ut i offentligheten med sin historia. I The Guardian berättade han om en barndom full av sexuella övergrepp från fotbollstränare, om ett vuxenliv präglat av trauma och svåra psykiska men. Vittnesmålet skulle följas av hundratals likartade berättelser om systematiska övergrepp från pedofiler i engelsk fotboll.

Nu, ett år senare, har 784 offer redogjort för sina erfarenheter. 331 klubbar är indragna och 285 personer misstänks."---


https://www.expressen.se/sport/fotboll/premier-league/vi-var-tva-pojkar-som-bodde-i-hans-rum/

Förfärligt, men inte förvånande...Förskräckt

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2017-12-16 11:55 #54 av: Jimmy.L

Vidrigt. Ledsen

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-02-04 08:37 #55 av: [Carpinus]1

Trista besked...

"Nya uppgifter om doping kastar skuggor över längdsporten.
Enligt The Sunday Times har över 50 av åkarna i OS i Pyeongchang visat upp misstänkt höga blodvärden.

De rapporterar också att flera svenska toppnamn kan ha fuskat sig till medaljer vid tidigare mästerskap."---

"Genom en källa har de fått tag på en databas som innehåller över 10 000 blodtester från nära 2 000 längdskidåkare. Och de påstår att en tredjedel av alla medaljörer från 2001 och framåt har haft misstänkt höga värden.
”Över hundra medaljörer från Norge, Tyskland, Sverige och Italien dömdes av en expert ut som misstänkta”, skriver The Sunday Times i sitt avslöjande."---

"SVT:s "Uppdrag Granskning" har varit med och arbetat med avslöjandet, precis som tyska ARD och tjeckiska Republik. Enligt Uppdrag Granskning har totalt tolv svenskar som finns med i databasen avvikande värden, varav framför allt en sticker ut.
De kommer på onsdag att sända ett eget program, om samma ämne. På sin hemsida skriver de: "Genom ett internationellt samarbete har Uppdrag Granskning tillgång till tusentals blodvärden för världseliten på skidor. I den stora databasen sticker en svensk skidåkare ut. Tre analytiker säger att han sannolikt varit dopad".---

"Enligt The Sunday Times finns det också anledning att oroa sig för hur rent OS 2018 kommer vara, trots att internationella olympiska kommittén (IOK) stängt av hela Ryssland från tävlingarna."---

https://www.expressen.se/sport/os-2018/svenska-medaljorer-misstanks-for-doping/

Mer på UG nu på onsdag.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-04 08:39 #56 av: Jimmy.L

#55 Jag hoppas man stänger av han om det skulle visa sig vara doping. Fuskare ska aldrig få delta.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-02-04 08:40 #57 av: [Carpinus]1

Hoppas att det finns någon trovärdig medicinsk  förklaring.

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-04 15:31 #58 av: [Carpinus]1

Björn Ferry var minst sagt kategorisk i sin syn på eventuell svensk doping inom elitidrotten - inte en skattekrona, inte en sändningsminut på SVT om det visar sig att svenska elitidrottare dopat sig.

https://www.expressen.se/sport/os-2018/ferrys-utspel-da-ska-svt-sluta-visa-skidor/

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-06 19:56 #59 av: Jimmy.L

När "Uppdrag granskning" avslöjade avvikande blodvärden 2014 valde Anna-Carin Zidek själv att träda fram – och slå tillbaka. Nu kritiserar skidskytteikonen SVT. – De hade kanske kunnat konfrontera mig och fråga: hur står det här till egentligen? Men då hade det kanske inte blivit ett lika intressant program, säger Anna-Carin Zidek.

https://www.expressen.se/sport/os-2018/ikonen-tradde-fram-efter-granskningen/

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-02-16 19:33 #60 av: [Carpinus]1

Tom Pettersson som slog den lama straffen mot Arsenal har hotats av sådana som spelat på matchen för att han inte satte den.

"Tom Pettersson missade en straff i Östersunds 0–3-förlust mot Arsenal i går.
Efteråt fick han motta dödshot från personer som spelat pengar på matchen.
– Det var alla möjliga hot du kan tänka dig. Men spelar du och förlorar får du skylla dig själv, säger han till Östersunds-Posten."--- 

https://www.svt.se/sport/fotboll/tom-pettersson-dodshotad-efter-straffmissen

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-02-16 19:53 #61 av: Jimmy.L

Läste om det och jag hoppas man får tag på dessa idioter som hotar. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-02-16 19:59 #62 av: [Carpinus]1

Verkligen!

"Kom alltid ihåg att du är helt unik. Precis som alla andra."                                                            (~Margaret Mead, amerikansk kulturantropolog.)


Anmäl
2018-03-13 11:26 #63 av: Göstage

BRÅ uppmärksammar våld och hot inom idrottsrörelsen:

"Rapporten från Brottsförebyggande rådet, Brå, är en rapport om våld och hot inom idrotterna bandy, basket, fotboll, handboll och ishockey, främst på herrsidan.

I rapporten finns uppgifter om hot och trakasserier mot spelare, ledare, domare, sportjournalister och ibland också deras anhöriga. Hoten kan till exempel syfta till att få en ledare att avgå eller hot mot spelare efter en förlust."---

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/hoppas-pa-me-too-effekt-inom-idrotten

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-27 13:54 #65 av: Göstage

Lagom till den allsvenska starten kommer en bok om matchfixning som nog kommer att väcka debatt på sportsidorna.

http://www.dagensjuridik.se/2018/03/all-kraft-maste-laggas-pa-att-fa-till-det-spelfuskbrott-som-riksdagen-ska-besluta-om

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2018-03-27 13:55 #66 av: Jimmy.L

Intressant, bra att det får uppmärksamhet det gillar inte dom som håller på med sådant. 

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2018-05-02 11:55 #67 av: Göstage

Inte bara ryssar som satt dopingen i system...

"Kenyansk friidrott skakas av ännu ett dopningsfall. Enligt källor till Standard Sports handlar det om en löpare med världsmästartitlar på meritlistan. Löparen skall ha testats positivt för det prestationshöjande medlet erytropoetin (EPO).

Den kenyanska antidopningsbyrån har ännu ej gått ut med vem den dopade löparen är men oavsett vem så sällar sig den tidigare världsmästaren till en skara av allt fler dopade kenyanska idrottare. Bara under åren 2011 och 2016 fastnade mer än 40 kenyanska löpare i dopningstester runt om i världen."---

 https://www.svt.se/sport/friidrott/varldsmastare-fast-i-dopningstest/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-01-12 06:25 #68 av: Göstage

Dålig nyhet för tennisvänner.

"Tennisen skakas av en matchfixningskandal som just nu rullas upp av de spanska myndigheterna. Polisen har i samarbete med Europol anhållit 83 personer, varav 28 är tennisspelare. De misstänkta uppges ha varit medlemmar i ett nätverk där 97 matcher ska ha varit uppgjorda och ha omsatt miljontals kronor.

Minst en av spelarna tillhör världseliten och uppges ha deltagit i US Open förra året.
De uppgjorda matcherna ska ha ägt rum på Challenger- och Future-turneringar, nivån under ATP och WTA."---

TT

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-02 07:51 #69 av: Göstage

Ryssen Ivan Ukhov har blivit av med OS-guldet i höjdhopp i London 2012 för doping. Det blir istället Erik Kynard som skall stå som vinnare.

Svetlana Shkolina, som vann VM-guld i höjdhopp 2013 har också tagits sin titel.
Känns trist att konstatera, och uppenbarligen får man ta varje tävling där en ryss stått på pallen oavsett sport de senaste tio åren med en nypa salt. 

Källa.

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-27 13:41 #70 av: Göstage

Dopingrazzia i Skid-VM, två österrikiska åkare tagna till polisförhör, misstänkta för bloddopning. Även Tyskland har pekats ut.

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/xRqMEX/uppgifter-dopningsrazzia-mot-flera-landslag-i-vm

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-27 14:19 #71 av: Jimmy.L

Sorgligt att vissa ska fuska.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl
2019-02-27 14:50 #72 av: Göstage

Ja, och härvan växer, dessutom verkar det vara friidrottare med i nätverket.

https://www.expressen.se/sport/langdskidor/de-pekas-ut-i-dopingrazzian-pa-vm/

Stolt medis på Kust & hav iFokus och Fågelskådning iFokus, samt stöttar självklart Debatt iFokus.

Anmäl
2019-02-27 15:36 #73 av: Jimmy.L

Sanslöst.

Sajtvärd för Debatt, Mina Foton, kust & Hav, Militärhistoria, Skärgårdsbåtarna, sport, Stockholm 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.