Hästsporter

Hästarna lindrar smärtan

2013-09-09 14:55 #0 av: Leffe

För Matilda Persson i Hudiksvall har hästarna alltid varit en viktigt del av livet. Men när hon var elva år drabbades hon av en sjukdom, hamnade i rullstol och tvingades sluta rida.

Sjukdomen gör att Matildas högra ben dragit ihop sig mot magen. Hon kan inte längre räta ut benet eller styra över det. Innan sjukdomen älskade hon att rida. Nu kan hon skritta på hästenryggen, men bara lite och inte så bra.

Fast hästsporten lämnar hon inte. Nu både kör, tränar och tävlar hon i ponnytrav. Matilda försöker leva ett så normalt liv som möjligt för vardagen fortsätter trots sjukdomen. Hon har egna hästar hon tar hand om. Detta att kunna fortsätta med hästarna betyder mycket för henne.

I framtiden hoppas Matilda att hon ska kunna fortsätta att utveckla sitt hästintresse samt att jobba med det. Hennes dröm är att bli travtränare eller kusk och då gärna med storhästar och inte bara ponnys.

Visst har vi hört detta att sporten betyder mycket och här stämmer det verkligen. Det visades en dokumentär i TV4 där man fick se när Matilda Persson tävlar och tränar, till besök på sjukhuset och vardagslivet.

Dokumentären om Matilda

Anmäl
2013-09-09 15:33 #1 av: Lasse

Jag hoppas Matilda når sina mål att bli tränare eller kusk. Det är hon väl värd. Jösses vilken tapperhet och styrka.


Anmäl
2013-09-12 20:20 #2 av: LisaF

Såg faktiskt dokumentären om henne. Härlig och stark tjej!

/ Lisa
Medarbetare på Träning iFokus

Anmäl
2013-09-13 10:53 #3 av: Gittan

Kan bara hålla med.

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl
2013-09-14 14:05 #4 av: Catwoman

Strongt

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.