Om sajten och iFokus

Mer och mer sport i fokus

2013-05-22 19:16 #0 av: Kjelle

Det finns nu en hel del sportsajter i nätverket iFokus. Jag tänkte presentera dem här och använder texten från respektive sajts egna beskrivningar.

Agility iFokus

Välkommen till Agility iFokus!
Håller du redan på med agility i någon form, eller är du sugen på att börja?
Här har du ett forum endast för den här sporten - oavsett kunskapsnivå och ambition så är alla välkomna hit för att diskutera, fråga och ge råd.

Eftersom att det främst är en hundsport så är det huvudsakligen hundägare sajten riktar sig till, men vi har valt att även ha med en smådjursdel. Hur mycket skiljer sig egentligen mellan hundarnas agilitysport och de olika smådjurens motsvarigheter?

Idén till att få igång sajten var att det kändes att det fattades en sajt som riktade sig främst till agilityfolk.


Bandy iFokus

Bandy - en gammal anrik sport

Staden Bury on Fen antas vara sportens födelseort. 1875 spelas den första reguljära bandymatchen - "Hockey on ice" - i Crystal Palace i London.

Bandy spelades fram till 1905 med en trätrissa (ungefär en puck). Första SM-finalen spelades 1907 i Gävle mellan IFK Uppsala och IFK Gävle, och IFK Uppsala vann med 4-1.

Bandy i Sverige förknippas med den gamla portföljen med värmande dryck i. Sverige är en av de stora nationerna inom bandysporten. Nu blir det sakta men säkert fler och fler inomhusarenor.

Här på sajten pratar vi nostalgi och framtid. Självklart också nutid.


Dressyr iFokus

Denna sajt har skapats för alla oss med ett intresse för dressyr! Kanske du har ett nyväckt intresse eller har ridit/kört i många år?

Du kanske föder upp gångarthästar/ponnier eller har hingstar? Tävlingsrider eller har precis börjat på ridskola? Kanske ni har funnit tjusningen i att fokusera på detaljer för att försöka fullända er ridning och samspelet med hästen?

Oavsett så hoppas vi att ni ska hitta något hos oss som intresserar och engagerar!

Det absolut viktigaste är att ni ska känna er välkomna att delta aktivt i diskussioner och kunskapsutbyte.


Fiske iFokus

På den här sajten samlas alla vi som på ett eller annat sätt är intresserade av all sorts fiske: Fluga, Spinn, Haspel, Mete. Isfiske ,Trolling m m. Vi kan tipsa, diskutera och fråga om allt som rör fisket. Om våra smultronställen där vi fiskar, om ny och gammal utrustning, flugor, beten, spön, rullar, linor, om våra vänner under vattnet, fiskarna, och om hur vi beter oss vid fiskevattnet.

Har Du frågor och funderingar om något kring fisket, bli medlem i sajten och gör Dina inlägg. Inga inlägg är för enkla, för dumma eller för svåra. Det finns många i Fiskesverige som besitter gedigna kunskaper om denna härliga hobby.


Flyg iFokus

Vem har inte någon gång tittat uppåt när ett flygplan dånat förbi uppe i det blå?

Vem har inte någon gång drömt om att bli pilot eller flygvärdinna? Vem av oss har inte drömt om att någon gång få flyga?

Många av oss tycker att flygplan är något fantastiskt vare sig det är ett litet sportflygplan eller ett jättelikt passagerarplan, vare sig det är ett propellerplan eller jetplan.

Här är mötesplatsen för oss som gillar flyg av olika slag. Här är mötesplatsen för dig som håller på med stora plan och för dig som håller på med små modeller.

Fotboll iFokus

Vem är den störste fotbollsspelaren genom tiderna?. 
Vem eller vilka är de största svenska lirarna?
Vilket lag har tagit mest guld i VM och OS? 
Vilka av de svenska lagen har tagit mest medaljer?

Ja, här tar vi upp det som vi vill veta. 
Här kan du läsa hur ditt lag ligger till, oavsett om det
är allsvenskan, division lägre eller lag i andra länder.

Vi tar och diskuterar och pratar om mål, spelare och tränare.
Om du inte hittar det du vill läsa om, så skriv ett inlägg. 
Alltid finns det någon som vet det du vill veta.

Så välkomna in till Fotboll, även om du bara vill läsa.


Fälttävlan iFokus

Välkommen till en sajt om fälttävlan! Här pratar vi om allt som rör träning, tävling och lite till. Alla som är intresserade av fälttävlan är välkomna, ni som har tävlat i flera år och ni som just har börjat fundera på att börja!


Galopp iFokus

Den här sajten är till för dig som är aktiv i sporten eller bara gillar galopp.

Här kan du läsa intressanta artiklar och knyta nya kontakter med galoppsverige. Här diskuterar vi fullbloden, foder, träning, tävling och allt annat som har med sporten att göra. Vi arbetar tillsammans för att öka intresset och få in fler aktiva i sporten.

Alla frågor är välkomna och för ponnyryttarna finns även en träningsdagbok där vi kan följa de blivande jockeyerna (?) i deras träning.

Letar du ny häst, kanske din allra första galopphäst eller söker du en som inte längre ska tävla? Här kan du få hjälp att hitta det du söker. Så, välkomna hit till sajten, uppfödare, ägare, tränare, hästskötare, ryttare och alla ni andra!


Handboll iFokus

Här är sajten för dig som sätter handbollen i fokus. Sverige har haft och kommer att ha framgångar i handbollen på herrsidan. På damsidan kommer Sverige mer och mer. Vem minns inte det skrattande landslaget? På det nationella planet finns det många bra klubblag och en bra serie med lag som står ganska bra upp internationellt.

Sajten Handboll iFokus hoppas vi kommer att vara minst lika bra som handbollen i Sverige, men det är du som medlem som visar vägen för sajten.


Hockey iFokus

Det är fart och fläkt i hockeyn. Stämningen är på topp. Det smäller när klubban träffar pucken. Det smäller i sargen när pucken eller spelare träffar den. Publiken skriker och det är full aktivitet i spelarbåsen.

Mål!!! Publiken vrålar, spelarna kramar varandra. Stämningen höjs. Speakern ropar ut målgöraren. Ännu bättre stämning.

Publiken skriker. Regelbrott, domaren blåser och pekar mot utvisningsbåset. Syndaren skrinnar dit och sätter sig. Matchen fortsätter.

Det är meningen att Hockey iFokus ska ta upp det mesta som handlar om ishockey, is-, inline-, bords- och landhockey, dam-, herr- och ungdomshockey och hockey med boll - bandyn. Du som inte kan något kan förhoppningsvis lära dig en del här.

Här på sajten har vi också en bra stämning med fart och fläkt. Här kan du skriva om "ditt" lag. Gråta, skratta.


Hästhoppning iFokus

Hoppning är Sveriges största ridgren med 60 procent av de som tävlar. Många hästar är av naturen goda hoppare, och både häst och människa brukar tycka är det är riktigt roligt.

Hästhoppning är en sport som kräver känsla, koncentration, fart och ibland också tur, och konkurrensen ute på tävlingarna är ofta hård. Alla är dock inte intresserade av att tävla, och det kan vara minst lika kul att bara hoppa för skojs skull hemma i paddocken eller ute i skogen. Kort sammanfattat är hoppning en fartfylld, rolig gren som kan utövas av ryttare och hästar på alla olika nivåer.


Kaninhoppning iFokus

Välkommen till kaninhoppning iFokus.
Kaninhoppning är en sport för dig som älskar kaniner! Detta är en rolig aktivitet för såväl dig som din kanin. Kom ut och träffa flickor och pojkar i din ålder, träna/tävla tillsammans och det viktigaste av allt! - Ha kul med din kanin!

Kaninhoppning iFokus är sajten för dig som redan håller på, tävlar aktivt, vill börja eller kanske bara är intresserad av och vill veta mer om kaninhoppning.  Det spelar ingen roll om du har flera års  erfarenhet, eller ingen erfarenhet alls av kaninhoppning. Kanske vill du börja tävla men vet inte hur du skall gå tillväga? På Kaninhoppning.ifokus.se hittar du svaren på dina frågor om kaninhoppning!

Körning iFokus

Körning iFokus är sidan för alla som är intresserade av körning med häst. Här kan du som ny inom körningen hitta tips och råd från erfarna kuskar och groomar samt ställa egna frågor om det är något du undrar över.

Är du redan en etablerad och kanske erfaren kusk eller groom? Självklart finns det mycket utbyte även för dig här. Här kan du umgås med andra körintresserade och prata om de delar av körningen som just du brinner för och kanske även ge råd till nya kuskar.

Kanske vill du skriva en artikel om körningen inom det område som ligger dig nära? 


Motorcykel iFokus

Vår sajt är till för alla er med intresse för motorcyklar, även om ni inte äger någon egen så är ni mycket välkomna. Vi är här för att hjälpa varandra, diskutera och för att visa nyttiga fakta om olika motorcyklar och allt annat som rör det ämnet.

På sajten kommer det alltid finnas utrymme för diskussion och vi brukar vara väldigt snabba när det gäller att komma med ett hjälpande svar. Oavsett vad det gäller så finns vi här.

Ni får även komma med egna tips om det är något ni tycker att vi missat eller för att komplettera vår kunskap.


Paintball iFokus

Välkommen Till Paintball iFokus!
Det här är ett officiellt Paintball forum där både nybörjare och proffesionella spelare kan delta!

Vi ska göra allt vi kan för att du ska känna dig nöjd här och få svar på dina frågor om du har några osv.


Ponnytrav iFokus

Välkommen till Ponnytrav iFokus
Här finner Du en komplett mötesplats för alla som gillar ponnytrav!  Alla åldrar är representerade och Du möter såväl aktiva kuskar, föräldrar och tränare som uppfödare, hästägare, nybörjare och andra intresserade.

Vi möts och diskuterar med varandra i forumet. Vårt mål är att erbjuda det mesta man kan behöva veta när man är aktiv inom sporten, t.ex länkar till proppar, snabba resultatrapporteringar, en möjlighet att snabbt nå ut till många aktiva osv.

Vi hoppas att Du kommer att finna intressanta och läsvärda artiklar, givande diskussioner och en plats att knyta nya kontakter på. På ifokus finns även möjlighet att skriva dagbok ("blogg") och lägga upp foton.


Ridsport iFokus

Varmt välkommen till Ridsport.
Här hoppas jag att du ska få svar på dina frågor och dela med dig av dina egna erfarenheter och kunskap. Tänk på att bemöta alla med samma respekt som du själv vill få från andra.


Skidskytte iFokus

Skidskytte, en sport för dom utan nerver och för dom som aldrig ger upp. För med nerver kan den sista skjutningen bli helt avgörande för om man ska vinna eller hamna på en 20:e plats. För hur många gånger har det inte hänt att en mindre känd åkare kommit in till sista skjutningen i en jaktstart, masstart eller distans efter att ha skjutit 15 träffar och haft vetskapen om att sitter dom sista fem också, så kommer dom att göra sitt livs tävling? Det första skottet, ja det ofta är en baggis, för det sitter för det mesta. Men sen... Sen kommer nerverna och tankarna in i bilden: "Ska lilla jag kunna överraska idag? Och kanske till och med vinna?" Och så slutar det med tre missade skott och en blygsam 35 placering som vanligt.

Tänk dig själv in i situationen: Sakta glider du in på stadion tillsammans med tre stycken andra åkare för sista skjutningen. Fram till mattan, lägger ner stavarna och högventilerar medan du ställer dig i ordning. Sen lägger du an och siktar mot den svarta pricken som är drygt elva centimetrar stor och skjuter *Träff*. Du skjuter samtidigt som du hör om dom andra tre också träffar eller missar, du reflekterar kanske över det och skjuter nästa skott. *MISS* Då kommer tankarna: -Nu blir det till att jaga på spurtvarvet, tänker du medan du skjuter träff på dom sista tre skotten. Men turen är kanske på din sida, då dom andra tre kanske också missade varsitt skott. Tankarna fortsätter: "Jag är nog starkast av oss fyra, så jag tar dom nog på spurtvarvet, så jag kanske tar hem det och vinner min livs första tävling. Om jag nu bara inte har för mycket upp till den där nummer fem som sköt fullt".

Så med nerverna utanpå skiddräkterna i det läget är det nog lätt hänt att alla fyra missar ett eller två skott och att till exempel tolvan i loppet kommer in, tar en snabb "raggarserie" som går hem och sticker iväg som ledare. För det finns inte många andra sporter som kan bjuda på sådan nervkittlande spänning ända in i det sista, då man aldrig vet vem som vinner förrän åkarna passerat mållinjen.


Speedway iFokus

Vrålet från motorerna, metanoldoften, myllret av publik, stämningen och gruset som sprutar i kurvorna. Det är speedway det. Den här sajten är för alla oss som gillar det som hör speedway till.

Här diskuterar vi speedway. Vi tar även upp vinterns motsvarighet Isracing. Det är bland annat du som påverkar sajten med dina tankar, idéer och frågor.

Du får gärna lägga in egna bilder, men inte andras om du inte har fått tillstånd för det. 


Sport iFokus

Det finns något som heter att förstå sport förändrar livet.

Här pratar vi sport och idrott av olika slag. Spelar ingen roll om du är intresserad av en udda sport eller en vanligare idrottgren. Det spelar ingen roll om du är amatör eller proffs. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller veteran. Det spelar ingen roll om du är ung eller gammal.

Saknas din gren i menyn så hör av dig. Kom gärna med fler tips och råd också. Allt tas emot. Vi vill att det här ska bli en riktigt bra sajt att prata sport på. Här ska vi prata om något vi håller varmt om hjärtat - sport och idrott.


Tennis iFokus

Välkommen!
Nu är du på sidan Tennis iFokus. Tennis, Racketsporten som ett tag kallades den vita sporten. Spelarna var alltid klädda i vita kläder. Idag förekommer massor av färgkombinationer.Tennis är en sport där koncentration, snabbhet, hårdhet och teknik ingår.

Här på sidan diskuterar vi vår sport tennis under trevlig samvaro.


Träning iFokus

Här kan du diskutera allt som har med träning att göra. Individuell träning, lagsporter, hemmaträning, träningsmusik, träningstillbehör och andra glädjeämnen.

Vi delar med oss av våra tränings- och motivationstips och vi peppar varandra i träningen samt för att nå våra mål.
Det finns även stora chanser att hitta någon träningskompis i ditt område.


Weight pull iFokus

Weight pull - sporten med drag i
Allt eftersom att debatterna kring Weight pull blir hetare och hetare blir fler och fler intresserade av sporten. Ett hundratal hundar och förare utövar idag Weight pull i Sverige, men jag tror att det finns fler där ute som är intresserade. Men det finns för lite information och kunskap.

Weight pull är inte bara roligt för att det stärker hundens muskler, Men även för att: bandet mellan dig och din hund blir starkare. Hunden får ett socialt umgänge med andra hundar, och bäst av allt - alla hundar kan delta, oavsett ras!

Var kan vända dig när du vill prova på och se om detta är något för dig? Var kan du vända dig när du behöver tips och råd i träningen? Du kan vända dig till oss - Weight pull iFokus!

Varmt välkommen med tankar, funderingar, presentationer och prestationer!


Westernridning iFokus

Välkommen till Westernridning iFokus!
Westernridningen är verkligen en egen del i hästvärlden. Det är också det mest välbevarade av de forna användningsområdena med hästar.

Tack vare westernridningen får man ofta ett ganska speciellt hästtänk och blir väldigt duktig på att fokusera på samarbete, kommunikation och kontroll i relationen med sin häst. Många gånger utvecklas westernridningen även från eller till en speciell livsstil. Boskapsskötsel, linedance och country är några av de många saker som kopplas till westernstilen.

Har Du något intresse av westernridning passar Du bra in här oavsett om Du tävlar eller om Du bara rider på hobbynivå. Eller kanske kollar Du in för att få lära dig lite mer om någonting som fångat ditt intresse? Här på westernridning iFokus hoppas jag att Ni skall kunna dela med er av bra och dåliga erfarenheter och tips och även kunna hjälpa och peppa varandra.


Anmäl
2013-05-25 20:51 #1 av: Leffe

Jättebra att det blir fler sportsajter

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.