Andra sporter

Boccia

2013-04-20 22:41 #0 av: Leffe

Boccia är väldigt likt boule. Boccia spelas inomhus på vintern och utomhus på sommaren.

Boccia

Sex röda och sex blå (utomhus använder man gula) bollar används samt en vit målboll. Man kan spela individuellt eller i lag. Spelar man individuellt har varje spelare två utkast per match. Spelar man i lag så har varje lag tre utkast. Det gäller att komma så nära målbollen som möjligt. Spelplanen är 6sex meter bred och tio meter lång.

Inomhus använder man läderklot fyllda med plastgranulat. Utomhus används klot som är av ett massivt och ensartat material, dock ej pvc. De får till exempel inte bestå av ett pvc-skal fyllt med vatten.

Boccia är en av Sveriges största handikappsidrotter och spelas av framför allt rörelsehindrade, synskadade och utvecklingsstörda. Beroende på graden av funktionsnedsättning indelas spelarna i fyra olika klasser för spelare utan hjälpmedel. Dessutom har spelare som är i behov av hjälpmedel för att utföra spelet en särskild klass.

Videon nedan visar "Vad är boccia"

Artikeln är tidigare inlagd på Rörelsehinder iFokus
Foto: Stig Morten Skjæran This file is licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported license
Källa: Svenska Wikipedia 2012-08-16

Anmäl
2013-05-01 19:39 #1 av: Kjelle

Verkar kul.


Anmäl
2013-05-02 21:32 #2 av: Lilllufsen

Kulit

Bästa sajten på internet? Barnens iFokus så klart!

Anmäl
2013-05-02 22:22 #3 av: medde

Boccia är väl det man spelar ofta, Ursäkta mig nu.. I gröngräset efter man käkat ost och kex. Man brukar bli lite leksugen efter lite ost och kexBlinkar

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2013-05-04 00:29 #4 av: GIKmio

#3  Eller som kubb, med en ölflaska i ena näven SkämtarTypiskt festspel även om jag vet att somliga går mer seriöst inför det.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.