Annons:
Läst 3417 ggr
Leffe
2/16/14, 7:24 PM

Första OS-guldet 2014

Ett ord som används då och då är ordet bragd. Det är ett ord jag också tänkte använda nu om det svenska damstafettlaget. Det var en bragd de genomförde.

Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Anna Haag och Charlotte Kalla

Ida Ingemarsdotter drog fram som ett ånglok på första sträckan. När ångan väl nådde full effekt kunde inget stoppa henne.

Emma Wikén på andra sträckan vem kunde tro att hon var såhär bra. Måste ha fått sitt stora internationella genombrott genom detta OS. Hon höll för trycket.

Anna Haag som var frågetecknet gjorde allt rätt. När hon kände att hon inte hängde med de två motståndarna i täten kopplade hon bort dem och körde ett eget lopp med de som var närmast bakom. Otroligt starkt gjort att inte köra slut på sig för att hänga med de främsta.

Sedan har vi Charlotte Kalla som har fått sitt andra stora genombrott. Hon verkar vara omöjlig att stoppa. Tror att hennes spurt kommer bli något klassikt som kommer visas för kommande generationer.

Vi som fick se det i direktsändning eller på plats kommer vi glömma 26 sekunder efter täten, 23 sekunder efter, 20 sekunder efter och så vidare för att på sista delen gå upp jämsides och förbi samt dra ifrån på upploppet.

Det flickorna gjorde var en riktig bragd.

Annons:
[Mustangcab]
2/16/14, 10:49 PM
#1

Instämmer till 110 %😃

[etsan]
2/17/14, 3:44 PM
#2

Underbart!

Bettan
2/17/14, 4:37 PM
#3

Vad stolt man är. Det är ju Sverige sdom tagit guld.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Upp till toppen
Annons: